Consilium växer i Kina

Consilium har fått order om att leverera brandlarm och gasdetekteringssystem till sammanlagt 38 råoljetankers som kommer att byggas i Kina de närmaste åren. Totalt uppgår ordervärdet till över 18 MSEK.

Fartygen, som kommer att byggas vid det kinesiska varvsgruppen Rongsheng Heavy Industries, uppgår till 156 000 bruttoregisterton (Suezmax) och kommer att levereras under perioden 2008-2010. Kunderna utgörs av ett flertal rederier bland andra bermudabaserade Frontline, ryska Novoship och cypriotiska Interorient Navigation samt ett antal större rederier i Grekland.

– Den kinesiska varvsindustrin är inne i en expansiv fas. Denna order visar att Consilium har en stor del i utvecklingen och är ytterligare ett bevis på att ledande varv väljer Consiliums lösningar när säkerheten står i fokus, säger Ove Hansson, vd för Consilium.

Till dessa nybyggnationer kommer Consilium att leverera två säkerhetssystem per fartyg bestående av brandlarmssystemet Salwico CS4000 respektive gasdetekteringssystemet Salwico SW2020.

CONSILIUM AB (publ)