Consilium ökar sina marknadsandelar inom LNG

Marinelektronikföretaget Consiliums unika lösning för brandlarm och gasdetektering på LNG-fartyg (Liquefied Natural Gas) röner nya framgångar i Korea. Hittills under 2005 har order på system till över 20 LNG fartyg tecknats. Ordervärdet exklusive optioner uppgår till cirka 20 MSEK.

Ett stort antal av de beställda fartygen kommer att operera under ”Qatar Gas” – av många betraktat som väldens största LNG-projekt. Bland skeppsredarna finns bland annat säkerhetsmedvetna företag som Bergesen, Knutsen, Teekay och BP.

Consilium kommer att leverera den nya generationens brandlarm CS4000 integrerat med gasdetekteringssystemen GS3000 och SW2020, vilket ger en redundant systemmiljö som ingen annan tillverkare kan leverera. Konceptet med integration av gasdetektering och brandlarm togs ursprungligen fram tillsammans med BP (British Petroleum) år 2001 och har sedan dess fått stort genomslag hos säkerhetsmedvetna LNG-redare.

– LNG-marknaden växer. Genom att arbeta nära varv och redare har vi kunnat ta fram en lösning som är speciellt anpassad för dessa fartyg. Vi är den enda leverantören som kan erbjuda denna unika kombination av brandlarm och gasdetektering – och det har blivit en stor konkurrensfördel för oss, kommenterar Ove Hansson, VD för Consilium.

Stockholm 2005-08-30

CONSILIUM AB (publ)

För ytterligare information kontakta:

Consilium AB
Ove Hansson
Vd och Koncernchef
Telefon: 08-563 05 300
Mobil: 070-576 08 33
http://www.consilium.se