Consilium levererar sitt största brandlarmssystem hittills

Consilium har fått en order om att leverera sitt största brandlarmssystem hittills till två kryssningsfartyg som byggs åt rederiet Norwegian Cruise Line (NCL) på Aker-varvet i Frankrike. Ordervärdet uppgår till mer än 9 MSEK.

Fartygen, som byggs för leverans under 2009 och 2010, är på 150 000 bruttoregister-ton, och kan ta ombord 4 200 passagerare och en besättning på 1 700. De nya fartygen blir de största i NCL:s flotta.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att leverera dessa system. NCL har ett spännande projekt på gång där man tar fram en ny generation fartyg. Bland annat ökar de passagerarutrymmena med 60 procent jämfört med sitt största fartyg idag. Brandskyddet är givetvis centralt och i det här projektet blir det mycket omfattande och komplicerade installationer. Ordern visar vår styrka när säkerheten står i fokus, säger Ove Hansson, vd för Consilium AB.

Consilium levererar för detta projekt sitt analoga brandlarmssystem NSAC-1. Totalt kommer systemet att omfatta fler än 8 000 adressenheter ombord på varje fartyg, och blir därmed Consiliums största levererade system någonsin.

CONSILIUM AB (publ)