Consilium levererar kustradarsystem i Mexico

Consilium har fått en order att levererar ett integrerat kustradarsystem till Administracion Portuaria Integral Puerto Vallarta i Vallarta, Mexico. Systemet, som kommer att installeras vid fyra hamnar längs den mexikanska västkusten, kommer levereras i slutet av november 2007 och ordervärdet uppgår till cirka 3 miljoner kronor.

Ordern omfattar fyra kompletta radarstationer, två vid hamnen i Guaymas och en vid respektive hamnar i Ensenada och Vallarta, och kommer att installeras av Consiliums samarbetspartner i området: Telvent Trafico y Transporte. Varje radarstation innehåller även Consiliums Radar Site Controller innebärande fullständig integrering och obemannad radarövervakning.

– Ordern är en bekräftelse på Consiliums starka erbjudande inom lösningar för kustradarstationer. Den är också ett erkännande för vår installation av ett liknande system i Mexico för tre år sedan, säger Ove Hansson, vd för Consilium AB.

Consiliums lösning baseras på företagets moderna Selesmar Selux-radar som bland annat passar väl till VTS-system (Vessel Traffic Service) för övervakning fartygstrafik i hamnar och hamninlopp.

CONSILIUM AB (publ)

Ladda ner som PDF