Consilium investerar i ny brandsäkerhetsteknik

Consilium Fire safety & Automation förvärvar majoriteten av aktierna i det amerikanska brandsäkerhetsbolaget ACAF Systems Inc.

ACAF Systems har utvecklat ”Automatic Compressed Air Foam Systems” som möjliggör effektivare släckning av bränder, med användande av mindre vatten och skum, och på kortare tid, än med konventionella skumsläckningssystem. Systemen genererar ”Compressed Air Foam” som är biologiskt nedbrytningsbart. Produkterna har gått igenom omfattande funktionstester i olika länder, och erhållit amerikanskt FM-godkännande samt patent.

– ”Consilium kompletterar sitt produktprogram och får tillgång till ny teknik med tillhörande patent och internationella produktgodkännanden. Vi tillför värde för ett utvecklingsbolag som ACAF Systems genom att föra ut produkterna via vår globala marknadsorganisation, samt genom tillgången till vår globala supply chain för tillverkning i större volymer” – säger Ove Hansson, Vd och koncernchef.

CONSILIUM AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:

Consilium AB (publ)
Ove Hansson
Vd och koncernchef
Telefon: 08-563 05 300
Mobil: 070-576 08 33
http://www.consilium.se

Om Consilium
Consilium är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet och navigation. Produktprogrammet omfattar bland annat brandlarm, detektion av gas, mätning av rökgaser, liksom navigationsutrustning. Dessutom marknadsförs brandskyddssystem och automationssystem, framför allt till olje- och gasindustrin och energisektorn. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Consilium mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus och erbjuda marknadens bästa kundvärde. Genom att utnyttja koncernens kompetens, långa erfarenhet och höga innovationsförmåga, ska Consilium utvecklas till en ledande aktör inom valda marknads- och produktsegment och därigenom skapa värden för aktieägarna. Consilium är noterat på NASDAQ Stockholm, har 1.000 anställda och omsätter 1.600 MSEK.
 

Ladda ner som PDF