Consilium får sitt största S-VDR avtal hittills

Danska A.P. Moller - Maersk Group har valt Consilium Navigation AB, i samarbete med Hans Buch A/S, som leverantör av s.k. marina färdskrivare (S-VDR) till deras fartygsflotta. Avtalet, som omfattar minimum 175 st enheter, löper över en 4-års period (2006-2010) och är den idag största kända ordern av S-VDR i världen.

I september 2005, bildade A.P. Moller – Maersk ett strategiskt ”sourcing-team” som arbetade i över fyra månader med att utvärdera åtskilliga leverantörer från såväl ett tekniskt som ett affärsmässigt perspektiv med en särskild tonvikt på frågor såsom tillförlitlighet och totalkostnaden under produktens livslängd.

Enligt A.P. Moller – Maersk, hade Consilium det bästa totala erbjudandet: – Fokusen var inte enbart kommersiellt utan innefattade även projektledning, service och teknisk support. Consilium är både ett konkurrenskraftigt och professionellt företag och passar väldigt bra ihop med A.P. Moller-Maersk.

Consilium kommer att koordinera projektledning och installation med sin danska partner, Hans Buch A/S: – A.P. Moller – Maersk sätter stor vikt vid att inte bara få en bra produkt, utan också vid att organisationen runt omkring har hög service- och supportkapacitet. Consilium är en framstående spelare på VDR-marknaden, och med detta nya kontrakt har de definitivt stärkt sin position, säger Kristian Kristensen, Divisions manager, Marine Electronics på Hans Buch A/S.

Consilium har under de senaste två åren arbetat med att organisera affärsområdet Navigation för att möta den efterfrågan som de nya regelverket från IMO (International Maritime Organization) skapat. Med detta senaste kontrakt och med tidigare order har Consilium uppnått en kritisk massa för en storskalig och industriell produktion av VDR och S-VDR.

– Vi är mycket stolta över att A.P. Moller-Maersk valt Consilium, och det innebär en fantastisk affärsmöjlighet för oss. För att genomföra detta avtal kommer Consilium Navigation att införa en separat affärsprocess så att leverans kan genomföras utan att påverka servicen till våra övriga kunder”, avslutar Consiliums VD, Ove Hansson.

Stockholm 2006-02-01

CONSILIUM AB (publ)

För ytterligare information kontakta:

Consilium AB
Ove Hansson
Vd och koncernchef
Telefon: 08-563 05 300
Mobil: 070-576 08 33
http://www.consilium.se