Consilium erhåller order om 11 MSEK i Qatar

Consilium Automation i Mellan Östern har erhållit en order om 11 MSEK för installation och test av elektriska system och instrumentering för en 211 km pipeline med tillhörande pumpstationer i Qatar

Ordern kommer från Consiliums bolag i Qatar, och är det tredje liknande kontraktet för installation av elektriska system och instrumentering för pipelines och pumpstationer i Qatar. Ordern för detta projekt kommer från Punj Lloyd, ett större engineeringbolag inom Oil & Gas industrin i Mellersta Östern. Slutkunden är Qatar Petroleum, ett av världens största olje- och gasbolag.

Detta ”Strategic Gas Transmission Project” omfattar 211 km pipeline med tillhörande pumpstationer och infrastruktur. Denna pipeline skall transportera ”sweet lean gas” från gasfältet Ras Laffan till olika kunder via en 36 tums pipeline.

”Den goda orderingången för affärsområdet Automation fortsätter under 2010. Verksamheten fortsätter att utvecklas positivt, och vi vidhåller vår förväntan om en väsentlig ökning av nettoomsättningen under de närmaste åren”, säger Consilium’s koncernchef Ove Hansson.

”Detta är ett bra exempel på tillväxtpotentialen för de projekt Consilium har i sin affärsutvecklings-portfölj. Automations-verksamheten har trots global recession vuxit kraftigt och blivit ett eget affärsområde”, säger Ove Hansson.

För ytterligare information, kontakta:

Consilium AB (publ)

Consilium AB (publ)

Ove Hansson

vd och koncernchef

Telefon: +46-8-563 05 300

Mobil: +46-705 760 833

http://www.consilium.se

Ladda ner som PDF