Consilium erhåller brandsäkerhetsorder för tankanläggningar i Förenade Arabemiraten

Consilium Fire safety & Automation har erhållit order för uppgradering av brandsäkerhetssystem till fyra tankdepåer/tankterminaler i Förenade Arabemiraten. Det totala ordervärdet är 22 MSEK.

Denna order kommer från det Dubai-baserade EPC-bolaget Overseas AST. Slutkunden är ADNOC Distribution, Abu Dhabi.

ADNOC Distribution förbättrar HSE-system och genomför en riskanalys samt uppgraderar existerande brandskyddssystem i flera av sina tankterminaler och tankdepåer. Denna order omfattar uppgradering av tankterminaler och tankdepåer i Ras al Khaimah, Mussaffah, Abu Dhabi International Airport och Al Ain International Airport. Ytterligare tankdepåer och tankterminaler förväntas bli uppgraderade inom ramen för detta säkerhetsprojekt.

Denna order till Consilium omfattar design, konstruktion, leverans, installation, test och idrifttagande av kompletta brandsäkerhetssystem samt elektriska system, instrumentering och flödesmätare. Brandsäkerhetssystemen omfattar brand och gaslarm, ventiler, spolkanoner, vattensläcksystem, gassläcksystem och skumsläcksystem.

-”Consilium Fire safety & Automation har huvudfokus på brandsäkerhetssystem för nischmarknader med höga säkerhetskrav och höga skyddsvärden”, säger Ove Hansson, VD och Koncernchef.

     
För ytterligare information kontakta:

Consilium AB (publ)

Ove Hansson, VD och Koncernchef
Telefon: 08-563 05 300
Mobil: 0705-760 833
 

  
Consilium är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet och navigation. Produktprogrammet omfattar bland annat brandskydd, detektion av gas och utsläpp av rökgaser, liksom navigationsutrustning. Dessutom marknadsförs automationssystem och brandskyddssystem, framför allt till olje- och gasindustrin och energisektorn. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Consiliums mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus och erbjuda marknadens bästa kundvärde. Genom att utnyttja koncernens kompetens, långa erfarenhet och höga innovationsförmåga, ska Consilium utvecklas till en ledande aktör inom valda marknads- och produktsegment och därigenom skapa värden för aktieägarna. Consilium är noterat på Nasdaq Stockholm, har 950 anställda och omsätter 1 600 MSEK.
 

Ladda ner som PDF