Concejo AB (publ) har ökat sitt ägande i BeammWave till 11,2 procent

Concejo deltog i den nyligen avslutade nyemissionen i BeammWave AB. Efter emissionen uppgår Concejos ägande till 11,2 procent av kapitalet och 3,7 procent av rösterna i bolaget.

BeammWave AB är ett innovativt deep tech-bolag inom mmWave och digital beamforming. Som första produkt utvecklas en digital lösning anpassat framför allt för tillämpningar inom mobiltelefoni, bestående av ett radiochip, antenn och mjukvarualgoritm för 5G och kommande generationer. BeammWaves B-aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Concejo investerade första gången i BeammWave 2021 i samband bolagets B-aktie upptogs till handel på Nasdaq First North Growth Market. I den nyligen genomförda nyemissionen i BeammWave deltog Concejo genom att dels teckna pro-rata sin ägarandel och dels genom att lämna en toppgaranti. Efter emissionen uppgår Concejos ägarandel till 11,2 procent av kapitalet och 3,7 procent av rösterna, inkl. ersättning för garantin som Concejo valde att ta i form av nyemitterade aktier.

– BeammWave är ett intressant bolag med en kompetent ledning som nyligen gått från ren utveckling till en fas av ökad kommersialisering. Vi har en fortsatt stark tro på BeammWave även om vi är ödmjuka inför att bolaget är verksamt inom marknadssegment där ny teknologi tar tid att bryta igenom. Vi såg den senaste emissionen som ett ypperligt tillfälle att fortsatt stötta bolaget och därtill öka vår ägarandel till en i våra ögon attraktiv värdering, kommenterar Carl Adam Rosenblad, vd och koncernchef för Concejo AB (publ).

 

Concejo AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:
Carl Adam Rosenblad
Vd och koncernchef
E-post: ca.rosenblad@concejo.se
Mobil: +46-73 672 48 01
http://www.concejo.se

  

Om Concejo
Concejo är ett blandat investmentbolag med målsättningen att skapa långsiktiga värden genom att investera i och utveckla verksamheter med entreprenörskap som grund. Concejos aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

Ladda ner som PDF